makers
ARLO EP

Joep Smeets

Joep is 23 en begon met rappen toen hij 17 was, als een uitlaatklep en hobby. “Tegenwoordig ambieer ik een carrière in muziek en ben hier hard voor aan het werk. In mijn muziek heb ik het over dingen die variëren van de rap scene tot het omgaan met moeilijke emoties. Ik ben iemand die er net zo zeer van houdt om een feestje te bouwen, als om te zitten voor een goed gesprek. Ik ben iemand die ervan houdt om mensen te helpen zichzelf te omarmen. Dit is precies wat ik doe in de ‘Arlo’ EP.”

BEKENDE PLEKJES
“De Arlo EP is een eerbeton aan een Roermonds park, dat voor mij en vele van mijn generatie een iconische plek is. Dit is een plek waar je veel dingen tegen komt, van een nieuwe liefde, hangen tot in de late nacht of serieuze gesprekken. Dit is precies waar de EP om draait. Ik ben gaan experimenteren met meer emoties in mijn muziek, waardoor er veel verschillende sferen in de EP zitten. Hiermee hoop ik zoveel mogelijk mensen te kunnen raken.”

INSPIREREN
Met dit project hoopt Joep de Roermondse jongeren beter te kunnen bereiken, met als verbinding de gezamenlijke liefde voor Arlo en Roermond. “Ik hoop dat ik hiermee jongeren kan inspireren zelf iets creatiefs te gaan doen en hun hierbij te kunnen helpen. Ik heb zelf gemerkt dat er voor mij bepaalde handvaten moeilijk te vinden waren om mijn muziek verder te brengen. Ik hoop hier zelf een steentje in te kunnen bijdragen en een verbindpunt te zijn voor jongen creatievelingen. Wat voor mij muziek leuk maakt, is dat het een samenspel is. In je eentje kom je er niet en ik ben blij als ik de hulp kan bieden die nodig is om iemand met zijn muziek verder te helpen.”

ORANJE ZONNESCHERMEN
Het project van Maakplaats bestaat uit 9 nummers en 2 videoclips. De clip van het nummer ‘Espresso’ is gereleased op 7 september 2022. De release party is gehouden op de nacht van 22 september 2022 in cocktailbar ‘Twentytwo’ te Zwartbroekstraat in Roermond. 

De EP zelf kwam online op 23 september 2022 om 01.00 uur. “Daarna hebben we nog een clip voor het nummer ‘Arlo’ gereleased op 9 november 2022. In samenwerking met Ananda de Vries van Pandadesigns is er een cover ontworpen voor de EP. Dit is een rauwe schets van de iconische Arlo flat, dat voor bijna elke Roermondenaar een bekend beeld is. De kenmerkende oranje zonneschermen waren een must in de cover.”