makers
Comfort zone

Kim Lee Wong, Kenji Hendriks, Brohlin Coumans, Quensley Coster, Soraya Groznik & Lotte Slangen

‘Comfortzone’ is een theatervoorstelling over relevante maatschappelijke thema’s, gebaseerd op persoonlijke ervaringen en verhalen. Kim Lee Wong, Kenji Hendriks, Brohlin Coumans, Quensley Coster, Soraya Groznik en Lotte Slangen zijn 6 professionals uit de cultuursector in Roermond en zij gaan samen een theatershow maken. 

Deze professionals zijn allemaal werkzaam en of coaches bij het jongerenproject Nieuwe Helden Next Level maar ook bijvoorbeeld bij projecten zoals School’s Out. Ze zijn zichtbaar als docent en performer in de regio en daardoor rolmodellen voor de jeugd in Roermond.

SERIEUS
“Het doel van deze voorstelling is jonge talenten te inspireren en te laten zien dat je als kunst en cultuur professional serieus genomen wordt in Roermond”, aldus Soraya. “Het wordt een voorstelling over relevante maatschappelijke thema’s die gebaseerd zijn op onze persoonlijke ervaringen en verhalen zoals: pesten, discriminatie, je anders voelen, et cetera.”

LOKAAL TALENT
“Er mist een goede theatershow in Limburg, die gemaakt én uitgevoerd wordt door professionals uit deze regio”, gaat Groznik verder. “Wij vinden dat het voor jonge creatieve talenten belangrijk is dat zij in aanraking komen met lokale professionele makers. Alle deelnemende professionals hebben een andere creatieve achtergrond in de cultuurbranche. Er zijn twee HBO-geschoolde makers (in de kunsten). De andere vier zijn autodidact. We kennen elkaar al lang als makers en onze wegen hebben zich op professioneel vlak al regelmatig gekruist in diverse cultuurprojecten, maar we hebben als makers nog nooit onze krachten gebundeld in een gezamenlijke theatershow.”

ESSENTIËLE ROL
Deze voorstelling draagt bij aan de eigen ontwikkeling als cultuurmakers uit de regio en zal interessant zijn voor jongeren en jongvolwassen in Roermond. Enerzijds omdat de 6 professionals daar werken als docent en performer.
Anderzijds omdat ze een essentiële rol spelen in het ontdekken van talent en de creatieve ontwikkeling van de jongeren op diverse kunstdisciplines. “Wij pikken de talenten eruit tijdens onze workshops of lessen. We laten ze zien dat er vele mogelijkheden zijn om verder te gaan in deze sector. En dat er een tekort is aan goede docenten in de cultuursector. 

Daarbij hebben we ieder een groot bereik op social media en worden we gevolgd door honderden en soms wel duizenden jongeren. Kortom: als lokale makers spelen wij een belangrijke rol in de carrière stappen van jonge cultuurliefhebbers.”
Ze zijn wekelijks aan het trainen vanaf oktober 2022. De eerste voorstelling zal in mei 2023 plaatsvinden in Roermond.