makers
het komt wel goed denk ik

Nieuwe Helden Next Level

‘Het Komt Wel Goed Denk Ik’ is een voorstelling die gaat over opgroeien zonder een stabiele thuissituatie, om het gesprek te starten en het taboe te verbreken. Whitley Sentjens, Geranimo Vlijt en Vincent Perriëns van Nieuwe Helden Next Level maken en spelen deze voorstelling. Naast hun passie voor diverse kunstdisciplines delen ze het opgroeien in een onstabiele thuissituatie. 

Thema’s die besproken worden zijn onder andere mishandeling, verwaarlozing, identiteit, criminaliteit, traumatische ervaringen en mentale gezondheidsklachten. Zij vertellen als jonge talenten hun verhaal door middel van dans, zang, theater, rap, artwork en spoken word. 

MINDER ALLEEN
“De doelgroep zijn jongeren van 12 tot en met 24 jaar en daarnaast werd er voor de première een zo breed mogelijk publiek aangesproken. Door een voorstelling voor en door jongeren te maken met jonge talenten zullen nieuwe jongeren die normaal niet naar theater komen bereikt worden. Om de drempel zo laag mogelijk te maken is de entree van de voorstelling gratis.

MOOIE TOEKOMST
“Voor ons gevoel hebben alle jongeren problemen die ze kunnen herkennen in onze voorstelling. Jongeren praten hier onderling niet over, wij willen laten zien dat als je dat wel doet elkaar ook meer kunt steunen en je vooral minder alleen zult voelen”, aldus de makers. “Het is makkelijk om op te geven of om het foute pad te kiezen als het tegenzit, maar wij willen laten zien dat als jij je passie volgt er ook een kans voor jou is, op een mooie toekomst. Wij bereiken jongeren hier deels makkelijker in dan professionals omdat we zelf jong zijn en daardoor direct geloofwaardig.”

DOORSTART
“Het project is al begonnen, we hebben met groot succes 3 voorstellingen gespeeld voor jongeren en een breed publiek uit verschillende wijken waaronder de Donderberg”, aldus José Verhaegh, directeur/bestuurder van Nieuwe Helden Next Level. “Op dit moment maken we een doorstart met Geranimo, Vincent en nieuwe maker/speelster Jennifer met als regisseur Godelieve Meijer. De aangepaste voorstelling is vanaf mei 2023 weer te boeken. Het project is nu al zeer geslaagd en de doelen zijn al behaald, maar aangezien de behoefte groot is en het thema en de voorstelling erg aanspreekt bij jongeren, willen we graag verder.”