makers
Jong talent in Roermond

Soraya Groznik

‘Jong talent in Roermond’ zijn vier verschillende kunst en cultuur evenementen, georganiseerd door Soraya Groznik van The Movement Roermond. Zowel voor dansers, theatermakers, beeldend artiesten en zangers/rappers. Een plek waar jongeren hun talent kunt laten zien aan anderen. De evenementen zullen plaats vinden tussen maart en mei 2023. 

PODIUM GEVEN
“Ik zet mij al meer dan 8 jaar in voor kunst en cultuur in
Roermond en merk dat vooral door de coronajaren jongeren en jongvolwassenen het idee hebben dat ze niet gezien worden”, aldus Soraya. “Ik heb met veel van deze mensen gesproken en zij vertelden mij dat ze hun talent (bijna) nooit kunnen laten zien aan een publiek. Ik denk dat dit een eerste en belangrijke stap is om kunstenaars en mensen met talent waardering te geven. Door ze een podium te geven waar ze hun talent kunnen laten zien. Waar anderen naar hen kijken en waar ze zich gezien en gewaardeerd voelen.”

AANTREKKELIJKE STAD
“Zelf maak ik mij hard om jongeren en jongvolwassenen in te laten zien dat je in Roermond ook aan je kunst en cultuur trekken kunt komen. Daarnaast is mijn grote doel om creatieve mensen in Roermond te houden en ze niet te laten vertrekken. Hoe maken we Roermond aantrekkelijker voor kunst- en cultuurliefhebbers? Hoe geven we mensen met talent een podium? Hoe krijgen kunstenaars meer waardering? Met deze vragen houd ik mij vooral bezig.”

VOOR IEDEREEN
“Daarom wil ik vier verschillende kleine kunst- en cultuurevenementen organiseren voor deze doelgroep. Het doel van de evenementen is dat mijn doelgroep zich gezien en gewaardeerd voelen tijdens het tonen van hun talent. Iedereen uit Roermond en omstreken die iets wilt tonen kan en mag zich gratis opgeven voor deze evenementen. Daarnaast is ook iedereen welkom om voor een kleine entreeprijs het evenement te komen bezoeken.”