makers
offline online

Nick Marlow en Brohlin Coumans

Offline / Online: een high-end professionele muziek- en videoproductie, ontstaan uit een samenwerking tussen ondernemers, studenten en creatives uit Roermond. Een product dat staat voor kwaliteit in en door Roermond in combinatie met een maatschappelijke boodschap. 

Offline / Online is een samenwerking tussen twee initiatiefnemers: Nick Marlow (Studio WitZwart) en Brohlin Coumans. Brohlin: “We deelden de gezamenlijke drive om de buitenwereld kennis te laten maken met mogelijkheden van en in Roermond, maar ook om Roermond(enaren) zelf te laten zien dat er ongelooflijk veel mogelijk is IN en DOOR ons eigen stadje. Want helaas is het nog altijd zo dat veel creatievelingen en (semi)professionele kunstmakers vertrekken uit Roermond zodra ze een bepaalde ambitie hebben.” 

EERSTE KEER
“Onze missie is dus om aan Roermond en de rest van Nederland te laten zien dat er vanuit hier ook genoeg professionele producties kunnen worden gemaakt die niet onderdoen voor ‘Randstad’-producties. Hoewel er in deze regio veel producties van hoge kwaliteit worden gemaakt, wordt er maar weinig samenwerking gezocht. Hoe meer makers zien dat kunst en cultuur ook worden
gesteund door de gemeente, hoe groter de kans is dat de bijbehorende infrastructuur gaat groeien en floreren. Wij dragen dus actief uit dat je niet per sé uit Roermond hoeft te vertrekken of mensen uit de randstad in hoeft te huren om iets professioneels te maken.”

LIKES
“We besloten dus om onze handen samen ineen te slaan. We houden beiden van kunst met een boodschap en hopen mensen dus te raken en te bewegen. Al snel verdwaalden we in een goed gesprek over hoeveel we eigenlijk op sociale media zitten en daarbij soms in een soort van ‘loop’ terechtkomen. We lijken afhankelijk te zijn geworden van likes en bevestiging. ‘Iedereen wil relevant zijn’, zei Nick toen”. Die zin vormde dé inspiratie voor Brohlin, die een week later een
opzetje voor een track maakte. 

ABRUPTE SWITCH
“We kunnen ons niet voorstellen dat we de enige zijn die deze tweestrijd als lastig ervaren. Dit vormt de aanleiding van onze boodschap. Wij willen daarom een product lanceren waar het publiek zich aan kan relateren. De hiphop-track genaamd ‘Offline / Online’ bestaat eigenlijk uit twee nummers. In het midden zit namelijk een abrupte switch: de switch van Offline naar Online. De bijbehorende videoproductie zal animatie en 3D-kunst combineren met real life-footage.”

POWERFUL STATEMENT
“In onze muziek en video zit veel emotie en een duidelijk verhaal. Kunst is een universele taal. In die taal echte verhalen kunnen vertellen is niet alleen een uitlaatklep, maar ook ongelooflijk veel waard als men hiermee mensen weet te raken en te bewegen. Op creatief vlak willen we dus volledig uitpakken en een powerful statement maken.” De makers staan aan het begin van het project, de toekenning is onlangs goedgekeurd. Wel hebben ze al menig denksessies gehad en is er al een groot begin gemaakt aan de muziek van Brohlin.