makers
Positive vibes ‘round the city Roermond

Quensley Coster

‘Postive vibes ‘round the city Roermond’ is een stoeptegel-project met positieve en motiverende teksten van Roermondse makers zoals dichters, schrijvers en rappers. Quensley Coster is naast zijn werk als docent op de middelbare school Niekee, ook actief als dansleraar en muziekleraar en hij geeft diverse workshops door heel Roermond. Hij is ook actief werkzaam bij de organisatie Nieuwe Helden in Roermond, Venlo en Weert. 

“Naast al deze werkzaamheden ben ik vooral een persoon die van nieuwe uitdagingen houdt en het creëren van nieuwe innovatieve projecten”, aldus Coster. “Ik vind het vooral belangrijk dat achter alles wat ik doe een boodschap zit waar andere mensen zich mee kunnen identificeren.”

MENTALE KLAP
“De afgelopen twee jaar - waarin mensen noodgedwongen veel binnen zaten - zijn verschillende problematieken binnen de maatschappij zoals angst, depressie, stress en onzekerheid toegenomen. Nu alles weer open is en mensen weer naar buiten kunnen, is de mentale klap van dit alles nog steeds zichtbaar en kampen veel mensen nog met deze gevolgen. Vaak kruipen deze mensen in hun schulp of zijn ze wanneer ze buiten lopen geneigd om naar beneden te kijken, waardoor ze eigenlijk in hun eigen bubbel leven.”

BOODSCHAP(PEN)
“Mijn idee is daarom om stoeptegels in de stad te plaatsen met positieve en motiverende teksten. Ook lijkt het me leuk om dit in samenhang te doen met verschillende talen, zodat letterlijk elke inwoner binnen Roermond zich hiermee kan identificeren en relateren. Hiermee bereik je mensen van verschillende afkomst en de mensen die nog steeds weinig buiten komen of misschien
alleen buiten komen om hun boodschappen te doen.”

KIJK OMHOOG
“Het is nodig en helpend omdat we in een tijd leven waarin we snel geneigd zijn om in onszelf te keren, naar beneden of naar de grond te kijken. In plaats van voor ons uit te kijken en te zien wat er allemaal echt te zien is. Met de stoeptegels wil ik mensen hier ook bij laten stil staan. Door middel van een tegel die bijvoorbeeld zegt ‘Kijk omhoog’ (Keep ya head up). Bewust of onbewust zal deze tekst een persoon stimuleren, motiveren of aan het denken zetten om wellicht daadwerkelijk actie te ondernemen.”

ACTIE
Het doel van het project is om mensen onverwachts een positief gevoel te geven. Quensley: “Elk persoon heeft zo zijn eigen zorgen, doelen of situaties waardoor een tekst of een icoontje een motiverende rol kan spelen. De random quotes kunnen ook bijdragen aan het omdenken van gedachten of het aanpassen van gewoontes. Het kan iemand echt tot actie aanzetten. Naast dat dit veel positiviteit in een mens brengt, is het ook een opfleuring voor de binnenstad. Bovendien is het een manier om creatieve Roermondse makers zoals dichters, schrijvers en rappers, een podium te bieden en hun werk in te zetten om een positieve boodschap bij te dragen aan een breed publiek.”