makers
ROERMOND WITH attitude

Ricky Koorndijk 

RWA (Roermond With Attitude) is een organisatie die zich richt op de hiphopcultuur binnen Roermond. Ze bieden lokaal talent een podium om zich professioneel te presenteren aan het publiek. Daarnaast voorzien ze hiermee in de behoefte van liefhebbers van de hiphopcultuur. Ricky Koorndijk is zelf al jaren actief als rapper en producer en studeerde aan de Rockacademie. “Ik wil een plek in Roermond creëren waar alle wijken, afkomsten en achtergronden welkom zijn. Dat is tenslotte de kern van de hiphopcultuur”, aldus Koorndijk. 

ROUTINES EN VERPLICHTINGEN
“Roermond heeft een aantal grote toeristische trekpleisters maar het culturele aanbod staat helaas nog in schril contrast met andere soortgelijke steden. Ik ben zelf geboren in Rotterdam, maar heb ook in Den Haag gewoond en gestudeerd in Tilburg. Daardoor heb ik vele persoonlijke contacten met soortgelijke initiatiefnemers en heb ik met eigen ogen reeds kunnen aanschouwen wat mogelijk is wanneer de gemeente en initiatiefnemers de handen in één slaan.
De exacte wetenschap van het belang van een underground scene is moeilijk te omschrijven, maar ik durf te stellen dat een sterke underground scene gelijk staat aan de wortels van een sterke boom.”

OPEN MICS
“Er zijn te weinig mogelijkheden voor lokaal talent om hun werk te presenteren. Voor de ontwikkeling van talent is dat een erg cruciaal onderdeel. Er is heel veel aan lokaal talent in Roermond en wij willen graag een steun in hun rug zijn. Hierbij mikken we op redelijk gevestigde artiesten welke hun strepen hebben verdiend. Tijdens een editie RWA zijn er daarnaast altijd een aantal open mic momenten. Deze zijn er om talent volledig vrijblijvend een podium te bieden en om zo onze radar en vijver te vergroten. Ook zorgen deze open mics altijd voor een hele natuurlijke positieve vibe.”

SUCCES
De eerste editie van RWA was 18 november 2022 in de Azijnfabriek en was een succes. “De bedoeling is om dit jaar wederom meerdere evenementen te organiseren en zodoende meerdere artiesten te laten optreden. Daarnaast streven wij er naar om samenwerkingen aan te gaan met bestaande
lokale initiatieven.”